joi, 16 februarie 2017

RAZBOIUL HIBRID


                                                                     RAZBOIUL HIBRID
 Ninsoarea a incetat, iar soarele umple terasa, inveselind muscatele din fereastra.
Ochii orientali ai Vasilicai invaluiesc halucinant pe Mos Mitica. Cine nu-i cunoaste ar crede ca intre cei doi se infiripa vreo poveste de amor sau e pe cale sa se intample cine stie ce  magie. Femeia avea parul in culoarea primilor ghiocei, iar obrajii palizi  se colorasera in roz si parea purtata pe aripile ingerilor . Asa credeam, dar ma inselam. Aparentele sunt tare inselatoare.
Duce cu sfiala ceasca de cafea la gura, sorbind incet, nu numai licoarea dulce-amaruie, dar mai ales vorbele batranului, care era cuprins de o verva juvenila.
_Suntem in pragul primaverii, dar sufletu-mi e plin de toamana. Priveste ! Ce vezi in gradina?
_Timid au scos capul din zapada primii ghiocei.Neica Mitica, sunt atat de confuza in ultima vreme. ..Nu mai inteleg nimic din tot ce se intampla in lumea asta. Sunt pe cale sa fac depresie.
_De ce , Vasilico?
_Matale nu ai auzit pe astia la televizor cum vorbesc , ca noi am fi la inceputul razboiului hibrid ! Ce fel de razboi e asta?
_Taica, e destul de complicat. Nu stiu cum sa-ti explic ca sa ma intelegi. Eu nu te pot invata ce este razboiul hibrid, dar incerc sa te ajut sa gasesti singura raspunsul. „Nimeni nu este mai sclav decât acela care crede că este liber”. Asta se intampla si cu noi. Credem ca suntem liberi, dar in realitate nu este asa.
Taica, in acest razboi nu-ti vezi dusmanul. El ataca din umbra. Numai este ca pe vremea noastra, cand stiai ca te lupti cu neamtul. Acum e invizibil si ea mai multe forme, are mai multe fete.
_Ca uciga-l crucea ?
_Cam asa ceva. Apare de unde nu te astepti. Poate sa vina din frigider, din chiuveta,din dulap, de pe horn, din pereti. …Te trezesti cu el in casa, in pat sub pat si nu stii de unde a aparut si pe unde a intrat. Isi schimba  mereu forma, mirosul si culoarea.
_Uciga-l toaca ! Asta e necuratul.
_De la el cred ca au luat lectii.El i-a invatat strategiile si tactile acestui  razboi. Taica, cand simti ca te apuca asa o durere de cap din senin, ca ai tulburari de perceptie, te simti obosita, nu ai chef de nimic,  ametesti , nu poti sa dormi noaptea, auzi voci, zgomote  in creier, incepe sa te doara burta, o gheara strange inima si crezi ca ti-a venit sfarsitul, tot ei sunt in umbra.
_Neica Mitica, cand ai simptomele acestea inseamna ca cineva iti face vraji.
_Vasilico, astia fac lucrul acesta cu masinarii complicate nu cu vrajitoare. Iti pot influenta atat sanatatea fizica , cat si  pe cea mentala.
_Te pomenesti ca  i-a atacat si pe cei care ne conduc de se cearta atata intre ei.
_Pestele de la cap se impute, Vasilico !
_Fotoliile lor or fi puse pe nodurile geopatogene ale pamantului si asa s-au imbolnavit toti la cap.Poate o fi devina  reteau HAARP sau armele astea psihotronice.
_Vasilico, dar vad ca stii. De ce mai ma intrebi? Te pomenesti ca tu  esti  a doua Mata Hari...
Cine a zis ca babele il intrec si pe dracu nu a gresit. Mai am acasa pe soru-mea Florica care stie tot ce misca in sat si in tara.
_Era buna de sefa la serviciul de spionaj. Deci, in acest razboi nu se mai folosesc armele clasice.
_Uneori se folosesc si acelea. E o imbinare de metode, o multitudine de combinatii tehnologice si tactici diverse si simultane, actionand sinergic, derutand, creand haos pentru a ingenunchea sau chiar a lichida adversarul . Una din strategii e manipularea care se face prin mass-media si internet, in folosul unuia sau altuia partid pentru a obtine victoria politica. Cei care sunt la putere intr-o tara sau alta trebuie sa slujeasca interesele dusmanului din umbra.
_Daca nu-l slujeste il da jos si-l pune pe cel care-i pupa papucul.
_Ai priceput ! Pentru asta se folosesc mijloace cibernetice si tehnologii avansate.Stii ce te face cel mai usor prizoniera?
_Nu.
_Indoctrinarea. De aceea nu este bine sa crezi tot ce auzi, ci sa-ti iei un ragaz, sa meditezi  indelung, sa cauti sa vezi ce se ascunde in spatele informatiei respective si mai ales cui slujeste, ale carui  interese.
Cu mecanismele acestea electronice, de inalta frecventa  iti influenteaza gandirea, incat te pot face sa iubesti sau sa urasti la comanda. Iti controleaza mintea , iti pot sterge memoria si crea amintiri false.
_Neica Mitica, dar cea ce spui e foarte grav. Pot sa faca din noi ceea ce vor.
_Ne transforma in zombi, in sclavi supusi sau in o adunatura de idioti sau criminali.
_Acestea sunt armele psihotronice, nu-i asa ?
_Da. Au un generator care produce o emanatie electromagnetica puternica care poate fi transmisa prin liniile telefonice, radio, televizor, calculator… Iti pot induce o stare de transa, de euforie sau depresie Te pot face sa nu reactionezi in niciun fel , chiar de iti ia foc casa,sau din contra, sa devii foarte agresiv. Unele au la baza ultrasunete, altele  radiatii….
_Armele asta mi se par cele mai puternice.
_Cum ti-am mai spus, in razboiul hibrid se folosesc o multitudine de arme, nu doar acest tip, pentru ca ele au efect doar pe anumiti oameni. Tu chiar ai spus ca si vrajitorii fac acest lucru. Armele astea  folosesc ca si vrajitoarele  anumite energii, o anumita frecventa, manipuland,  imbolnavind si chiar ucigand omul.
Cum a invatat Iisus pe oameni sa lupte ?
_Cu iubire, speranta si iertare.
_„Rugaţi-vă pentru cei ce vă blestemă şi binecuvântaţi-i pe cei care vă urăsc!”
Mintea omului e foarte puternica, daca stim s-o folosim si avem  in noi credinta. Agresorul devine agresat, dar asta inseamna taica, sa fii foarte credincios. Doar cei curati sufleteste pot face fata armelor de acest gen.Cel ce are in suflet iubire si credinta nu poate fi influentat sau manipulat, chiar daca ar tinti asupra lui cu toate armele din lume. Din pacate, ei folosesc si alte tipuri de arme, dar sa nu disperam.
Va veni o zi  cand cei rai vor fi cositi de Dumnezeu.Niciun comentariu: