joi, 23 iunie 2016

Iti cer

Iti cer un lucru:niciodata sa nu uiti ca exista cineva  care  te iubeste neconditionat, indiferent cat de mare ar fi caderea ta, indiferent cat de tare te prabusesti in abis.
De cate ori cazi, nu dispera, nu te ineca in marea vietii, nu-ti pierde credinta, speranta si dragostea.
Nu deznadajdui. Alunga grijile si supararile. Intr-o zi vei intelege ca desertaciune  e tot ceea ce este lumesc.
Ai fost lovit, ai cazut, ai plans… Ajunge! Ridica-te! Continua-ti drumul cu intelepciune si iarta pe cei care te-au nedreptatit. Necazurile, durerile vin si trec. Cu calm, rabdare, speranta si credinta in Dumnezeu  poti trece peste orice obstacol. Gandeste-te ca altii trec prin incercari si necazuri mult mai mari decat tine. Suferinta de azi este folositoare sufletului. A birui propriu orgoliu, propria mandrie este echivalent cu a birui raul de la radacina.
Cand ai inima infranta si smerita , cand iti recunosti propria slabiciune si neputinta ai facut primul pas spre cunoasterea de sine.
Fii atotiertator fata de toti care te-au ranit. Nu ii osandii, nu ii invinui pe altii pentru problemele pe care le ai, chiar daca sunt vinovati. Nu judeca pe nimeni, nu incerca sa te indreptatesti.
Cunoaste-te pe tine insuti,cunoaste-ti neputinta si greselile.
Cand suferinta te va purifica vei vedea totul in alta  lumina. Atunci inima ta va simti cum simt eu acum, dragoste  si compasiune pentru toate fiintele.
 Fereste-te de tot ce este rau si fa doar bine. Ai grija de comoara din tine! Ai grija de sufletul tau!

(Îţi cer-Carmen Gigartu)

Niciun comentariu: